11 Nisan 2013 Perşembe

Misket Tatlısı




Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincani Yogurt
1 Kahve Fincani Eritilmis Margarin
2 Kahve Fincani Pudra Sekeri
1 Çay Kasigi Karbonat
Alabildigi Kadar Un
Sıvı Yağ

Yapılışı
İlk olarak genis bir kapta 1 adet yumurtayi,1 kahve fincani yogurdu,1kahve fincani eritilmis margarini,1 çay kasigi karbonati ve alabildigi kadar unu iyice karistirin. Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene dekyogurun. Hazirladiginiz hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirin. Sivi yagi tercihen teflon bir tavaya alin. Yogurdugunuz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip kizgin sivi yagin içine atin ve çevirerek kizartin. Delikli kepçeyle servis tabagina aldiginiz tatlilarin üzerine pudra sekeri serpin(istege göre hindistan cevizi ve tarçin serpebilirsiniz). Soguyunca servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.