26 Nisan 2013 Cuma

Yalancı İskender




Mutfak: Türk
Süre: 30 dk.

Malzemeler
1 Bayat Pide
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardagi Su
3 Çorba Kasigi Siviyag
1 Sogan
1 Çorba Kasigi Salça
250 gr Kiyma
2 Su Bardagi Yogurt
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Tatli Kasigi Kirmizi Toz biber

Yapılışı
Pideyi kibrit kutusu büyüklügünde parçalara kesip firin kalibina yerlestirin.Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatin ve pidelerin üzerinedökün. Pidelerin yagli suyu çekmesini bekleyin.Siviyagi tavada kizdirip ince dogranmis sogani pembelestirin. Salçayiekleyip karistirin. Kiyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazirladiginiz kiymali karisimi pidelerin üzerine yayin.Yogurdu bir kasede çirpin ve kiymali karisimin üzerine dökün. Tereyagini tavada kizdirip kirmizi biber ilave edin. Yogurdun üzerine gezdirerek döküp sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.