6 Nisan 2013 Cumartesi

Şekerli Şeritler



Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
2 su bardagi un
1 su bardagi yogurt
5 yemek kasigi süt
5 yemek kasigi sivi yag
Yarim çay bardagi toz seker
Yeteri kadar tarçin

Kızartmak için :
2 su bardagi sivi yag

Yapılışı
Seker ve tarçin hariç bütün malzemeyi karistirip pürüzsüz bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. Hamur açacaginiz yeri unlayip 1 cm kalinliginda hamur açin.Açtiginiz hamuru istediginiz boyda seritler halinde kesin. Kizdirdiginiz yagda altin rengi alana kadar kizartin. Tabaga alinca üzerine toz sekeri ve tarçin serpip servise sunun. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.