17 Şubat 2013 Pazar

Sakızlı Tavuk Göğsü



Malzemeler:


200 gr. tereyağ
5 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
2 adet damla sakız
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş iç fındık

Yapılışı:


- Sütümüze önce erittiğimiz nişastamızı ekleyelim.
- Ardından şekerimizi, unumuzu ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Sütümüz kaynamaya başladığında damla sakızlarımızı ekleyelim. Koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Koyulaştığında tereyağımızı ekleyelim ve sürekli ister el ile ister blender
yardımı  iyice karıştıralım.
- Servis kaplarına döküp soğuması için dolaba koyalım servis yaparken üzerine çekilmiş fındık serpip afiyetle
yiyelim.


Alıntı: Şifalı Yemek Tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.