18 Şubat 2013 Pazartesi

Barbunya Fasulyeli Mısır Çorbası







Malzemeler:

300 gr. barbunya fasulye
150 gr. mısır kırığı(korgot)
40 gr. tereyağı
2 adet orta boy soğan
20 gr. domates salçası
Tuz
Yeteri kadar su

Yapılışı:

Barbunya faulyemizi ve kırık mısırlarımızı düdüklüye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edip kapatalım. Tereyağını eritelim. Soğanları ince ince kıyalıp pembeleşene kadar kavuralım. Salçamızıda ilave edelim. Düdüklüde barbunyalar pişince kavurduğumuz soğanları üzerine dökelim. Tuzunu ilave edip biraz daha pişirelim. Suyu biraz eklediğinde ateşten indirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.