4 Şubat 2013 Pazartesi

Kayseri Köftesi


Malzemeler:
Yarım kilo koyun kıyması, 1 yumurta, 1 demet maydanoz, 1 adet soğan, 1 kilo patates, 1 dilim ekmek içi, 1/2 kilo domates, tuz, karabiber, yenibahar, kimyon, 2 çorba kaşığı sıvı yağ.

Yapılışı:
- Kıyma, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan, yumurta, tuz, kimyon, karabiber, yenibahar ve bir fincan tuz tencerede iyice yoğrulur ve malzemeye köfte şekli verilir.
- Patatesler soyulduktan sonra bir santimetre kalınlığında yuvarlaklar halinde kesilerek tuzlu suya atılır ve yıkanır. Daha sonra sudan çıkartılıp kurulanır.
- Tavada sıvı yağ ısıtılır.
- Patatesler bir dakika kadar yağda bırakılır. Daha sonra ise tepsiye çıkarılarak yan yana dizilir.
- Patateslerin üzerine tencerede yoğurduğumuz patatesler ile aynı boyutlardaki köfteler yerleştirilir.
- Köfteler ile patatesler hemen hemen aynı kalınlıkta olmalıdır.
- Köftenin üzerine aynı kalınlıktaki domatesler yerleştirilir ve orta ısıdaki fırında pişirilmeye bırakılır.
- Köftemiz piştikten sonra tabağa alınır ve üzerine maydanoz ile süsleme yapılır.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.