4 Şubat 2013 Pazartesi

Domatesli Pilav


Malzemeler:
2 bardak pirinç, 4 bardak su, 2.5 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık domates salçası, tuz ve 2 domates

Yapılışı:
- Yağı tencereye koyup ısıtmaya başlayın.
- Domateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ya da ince ince doğrayıp tencereye katın.
- Domateslerinizi hafifçe kavurduktan sonra pirinci ekleyin.
- Pirinçler de hafifçe kavrulduktan sonra salçayı ekleyip iyice karıştırın.
- Bu adımdan sonra 4 bardak suyunuzu tencereye ilave edin ve arkasından tuzu yemeğe ekleyin.
- Tencerenizin kapağını kapatıp suyun içine çekilmesini bekleyin.
- Su çekildikten sonra kapak ve tencere arasına kalın ve temiz bir bez koyup 10-15 dakika kadar bekleyin.

Yemeğiniz servise hazır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.