5 Şubat 2013 Salı

Dana Rosto ve Patates Püresi


Malzemeler:
1 kilo dana eti (löp et olmalı), 2 adet soğan, 4-5 adet patates, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, sıvı yağ, 1/2 kilo süt, tereyağı.

Yapılışı:
- Löp etinizi enine 3-4 parçaya bölün (yiyecek kişi sayısına göre).
- Her parçayı et dövme demiriyle vura vura inceltip yayılmasını sağlayın (ilk 2 adımı kasapta da yaptırabilirsiniz).
- Etlere tuz ve karabiber serpip, iyice ovun ve birbirinin üzerine koyup yuvarladıktan sonra temiz bir yorgan iğnesiyle dikin.
- Dikme işlemi bittikten sonra yine sicimle sıkı sıkı ikişer parmak arayla bağlayın ve enine de bağlayıp ipi düğümleyin.
- Tencereye 2 kaşık yağ koyup eritin.
- Yağ ısındıktan sonra rostonun her tarafını çevirerek kızartın.
- 2 adet soğanı incecik doğrayın. Tencereye katıp güzelce karıştırın.
- 1 kaşık salçayı sulandırıp rostonun yanına ilave edin.
- 2 bardak ılık su ilavesiyle 2 saat kadar etinizi pişirin. Et iyice pişince tencerenin altını kapatın. 
- Artan suyu başka bir kaba alarak eti tencerede yalnız bırakın. İpleri kesip etleri ayırın.
- Patateslerinizi soyun ve küçük parçalara bölün. Daha sonra el blender'ından geçirin.
- Bir tencerenin içine koyacağınız patateslerinizin üzerini kapayıncaya kadar süt ilave edin.
- Karışımın içine tuz ve terayağını ekleyin. Ocağınızı açıp tencerenizi ocağın üstüne koyun.
- Pürenizi orta ateşte pişirirken dibinin tutmaması için karıştırmaya devam edin.
- Pürenin kıvamı, birbirinden ayrılmayan ama aşağıya çırpma telinden aşağıya doğru akma eğilimi gösteren bir hale gelince tencerenin altını kapatıp, kaldıysa fazla sütü başka kaba alıp püreyi süzün.
- Rostoyu ve püreyi servis tabağına alıp süslemenizi hazırladıktan sonra servisinizi yapın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.