18 Şubat 2013 Pazartesi

Akçaabat Köfte






Malzemeler

1000 gr. dana kıyma (Akçaabat yaylalarında beslenmiş hayvandan gelen kıyma olursa çok daha leziz olur)
2 adet orta boy soğan
8 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
1/2 demet maydanoz(isteğe bağlı)
Tuz, karabiber

Yapılışı

Kıymamızı mutfak robotuna koyalım. Üzerine dörde bölünmüş soğanları, sarmısakları atarak iyice karıştırdıktan sonra bayat ekmeklerimizi ve ince kıyılmış maydanozumuzu ilave edip kıyma ile eklediğimiz malzemelerin birbirlerine çok iyi  kaynaşmaları sağlanır. Robottan çıkarıp tuzunu ve karabiberini ekleyip bu kez elimizle yoğuralım. Elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde iri parçalar koparıp avuç içimizle şekil verip pişirmeye hazır edelim. Hazırladığımız bu köfteler biraz dinlendikten sonra eğer mangal yaktıysanız mangalda yok yakmadıysanız mutfak grillinde kızartıp afiyetle yiyelim. Ben mutfak
grillinde kızarttım mangal gibi olmasada yinede çok güzel oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.