17 Şubat 2013 Pazar

Ebegümeci


Malzemeler:

- 500 gr. ebegümeci
- 2 adet orta boy soğan
- 3 diş sarmısak
- 2 adet domates
- 30 gr. terayağı
- 100 gr. pirinç
- 20 gr. domates salçası
- Tuz

Yapılışı:


Bir tencerede tereyağının eritelim ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.Sarımsakları ve Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim salçasını ve tuzunu koyup karıştıralım. Ebegümeçlerini ince doğrayıp ilave edelim. Pirincini de koyduktan sonra iki bardak sıcak su ekleyip çok kısık bir ateşte pişirelim. Pirinçler piştiğinde ateşten indirelim. Servis tabağına alalım ve afiyetle yiyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.