16 Temmuz 2013 Salı

Sebzeli Kebap



Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.- Fazla

Malzemeler
600 gr Kuzu kusbasi
45 gr margarin
100 gr Sogan
1 tatli kasigi Un
1 tatli kasigi Tuz
2.5 bardak Su
Baharat torbasi
100 gr Mantar
200 gr Havuç
300 gr Kereviz
300 gr Patates
200 gr Bezelye
1 tatli kasigi Kekik

Yapılışı
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.Mantarlarin büyük olanlarini dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin.Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük mantarlari, saplarinin uç kisimlarinikesip attiktan sonra, bütün olarak birakin.Havucu kaziyin. Kereviz ve patatesin kabuklarini soyun. Her üç sebzeyi deiri zar biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.Kereviz, bezelye, mantar ve havucu, içine biraz tuz atilmis bol sudahaslayin. Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin. Sebzeleri bir süzgeceaktarin. Sularini iyice süzdürün. Mantari haslarken, kaba 1/2 limon ilaveedin.Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmayabaslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik karistirarak, 3-4 dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya baslayincaya kadarkizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden bir baska kaba aktarin.Ayni yagda -eger gerekirse biraz daha yag ilave edebilirsiniz- hafifçe haslanmis kereviz, bezelye, mantar ve havucu da kizartin. Sebzelerikizarttiktan sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.Kalan yagi, büyük bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,pembelesinceye kadar sote edin.Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin. Unu katin. Sık sık karıştırarak, birkaç dakika da unu kavurun.Tuzunu koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave edip, bir tasimkaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin. Baharat torbasini koyun.Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara siratencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.