22 Temmuz 2013 Pazartesi

Patlıcanlı Paşa Kebabı


Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.- Fazla

Malzemeler 
350 gr Az Yagli kiyma
1 Dilim Ekmek Içi
3 Adet Patlican
Yarim demet Maydanoz
1 Adet Sogan
Tuz
Karabiber

Kizartmak Için:
1 Su Bardagi Sivi Yag

Sos Için: 
1 Fincan Sivi Yag
1 Adet Sogan
7-8 Dis Sarmisak
2 Adet Domates
1 Demet Nane
1 Demet Maydanoz
1 Tatli Kasigi Seker

Yapılışı
Ön hazirlik olarak köfteyi hazirlayalim. Kiymayi, rendelenmis sogani, ufalanmis ekmek içini, ince kiyilmis maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalim. Özlesene kadar iyice yoguralim. Köfte harcindan yuvarlak ve yassi köfteler hazirlayalim. Köfteleri bir kenarda bekletelim.Patlicanlari, 1 çorba kasigi seker ve tuz ilave edilmis suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlican dilimlerini yikayip, kurulayalim. Kizgin sivi yagda patlicanlari hafifçe kizartalim.Alta patlican dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlican dilimi gelecek sekilde dizelim.Ayri bir tavaya yarim kahve fincani sivi yagi alalim. Küçük dogranmis sogani ve dövülmüs sarmisaklari pembelestirelim. Rendelenmis domatesi ekleyip, 2 dakika daha pisirelim. Tuzunu ayarlayalim. 1 su bardagi suyu ve sekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattiktan sonra tavayi atesin üzerinden alalim.Firin tepsisine dizdigimiz patlicanlarin üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika firinda pisirelim. Üzerine ince kiyilmis maydanoz ve nane serperek servis yapalim. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.