Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.- Fazla
Malzemeler
1 kg. bostan patlicani
Sivi yag (kizartmak için)
1 kg. kusbasi kuzu eti
1 çorba kasigi zeytinyagi
4 adet domates
1 çorba kasigi tereyagi
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Patlicanlari alaca soyup, kalin dilimleyin. Acisinin çikmasi için, bol tuzlusuda bekletin. Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin. Etleri yikayip tencereye koyun. Suyunu salip çekinceye kadar karistirarakkavurun. Zeytinyagini ekleyip, etleri hafifçe kizartin. Patlicanlari yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kizarttiginiz eti koyun.Tereyagini bir tencerede eritin. Kabuklari soyulup küp seklinde dogranmisdomatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pisirin. Domatesi etin üzerine dökün. 1/2 su bardagi ilik su ilaveedin. Orta hararetli ateste 15 dakika kaynatin. Patlicanli kebap suyunu çekince servis tabagina alin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpip, sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.