16 Temmuz 2013 Salı

Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı



Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.-Fazla

Malzemeler
60 gr margarin
1 adet orta boy kuru sogan
2 parça piliç but veya gögüs (kemiksiz,deriiz, yassi kesim)
1 adet kabugu soyulmus domates (ince kiyilmis)
1 yemek kasigi un
1 bardak su
4 adet düz patlican (karniyarik patlicani gibi soyulmus ve tuzlanmis)
1 kahve fincani kiyilmis mantar (taze veya konserve)
2 su bardagi sivi yag (patlicanlari kizartmak için)
80 gr rendelenmis kasar peyniri
1 kahve kasigi salça
Yeterince tuz

Yapılışı
Dört adet patlicani karniyarik patlicani gibi soyarak tuzlayin. 15 dakikakadar bekletip aci suyunu alin. Bol suda birkaç kez yikayip süzün.Bir çukur kizartma kabina sivi yagi koyup kizdirin. Hiç suyu kalmamispatlicanlari kizgin yagda her tarafini esit bir sekilde nar gibi kizartin ve birsüzgece alarak kalan yaglarin süzülmesini saglayin. Patlicanlari pisireceginiz tepsiye dizip ortasini açabildiginiz büyüklükte oval açip bekletin.
Not: Patlicanlarin sudan tamamen arinmis olmasina ve kesinlikle ilik veyasoguk yaga atilmamasina dikkat edilmelidir. Aksi takdirde soguk yagpatlicanlarin içine süngere girer gibi girip çok agir bir yemek olmasina sebep olur.
Bir tencereye margarini koyup kizdirin. Kiyilmis sogani ilave edip pembebir renk alasiya dek kavurup kiyilmis mantari ilave edin. 2 dakika mantarla birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin.3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin. 1 dakika karistirip kiyilmis domatesi ve salçayi ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktanalip daha evvel kizarttiginiz patlicanlarin içine piliç etini müsavi bir sekilde doldurun.Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlicanlarin içine konan piliçlerikapatacak bir sekilde rende kasari serpip 10 dakika kadar kasarin nar gibi kizarmasini bekledikten sonra firindan çikarin ve hemen servise sunun. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.