22 Temmuz 2013 Pazartesi

Patlıcanlı Saksı Kebabı


Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.- Fazla

Malzemeler
3 Adet Patlican
Sivi Yag
1 Tatli Kasigi Margarin
1 Kg Kusbasi Kuzu Eti
1 Adet Küçük Dogranmis Havuç
1/2 Su Bardagi Bezelye
Birkaç Adet Tane Karabiber
1 Dis Dövülmüs Sarmisak
1 Adet Defne Yapragi
2 Adet Maydanoz Sapi
Feslegen
Tuz
1 Çay Kasigi Kekik

Yapılışı
Sivi yagi kizdirip, patlicanlari içine atin. Kizarttiktan sonra ortadan ikiye ayirin. Margarini eritin. Etleri yaga alip, kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alin. Kizartilan patlicanlarin içini oyup, harci doldurun. Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip, patlicanlarin üzerine kapatin. Önceden isitilmis 200 derecelik firinda 15 dk pisirin. Firindan alip, üzerine bezelye serpip, servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.