26 Mart 2013 Salı

Yumurta ve Marul Salatası




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
5 büyük marul veya kivircik salata yapragi
3 kati yumurta, haslanmis ve dogranmis
25 gr margarin veya tereyagi, yumusatilmis

Yapılışı
Marullarin sert kisimlarini kesip ayirin. Yikayip kurulayin, bir kenara koyun.Iç Hazirligi: Yumurtalari bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniriekleyin. Bir çatalla ezerek yumusak bir ezme haline getirin. Eger çoksertse karisima biraz daha margarin ekleyin.1 marul yapragini tezgahin üstüne serin ve ortasina kasikla 1 yemek kasigiyumurta karisimini koyun. Karisimi kenarlara yayin. Yapragin kesilmis kenarindan baslayarak sikica sarin. Sarmalari seffaf filmle tekrar sikicasarin.Geri kalan marullari da ayni sekilde sarip geceden buzdolabinda tutun.

Servis etmek için: Sarmalari seffaf filmden çikartip biçakla 2.5 cm. olmak üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.