Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
Malzemeler
750 gr bezelye - 6 tane en iyi kabugu ayirin
500 gr fasulye
25 gr margarin veya tereyagi
1 büyük sogan - iyice rendelenmis
850 ml tavuk suyu
1 demet taze nane
Tuz
Taze ögütülmüs karabiber
150 ml yogurt
1/4 çay kasigi köri
1 bas sarmisak, ezilmis
Yapılışı
Margarini tavada eritin. 1 Sogani ekleyin ve yumusayip hafifçe kizarincaya kadar 5 dakika pisirin.Tavuk suyunu ekleyip bir tasim kaynatin, sonra bezelyeleri, ayirdiginiz bezelye kabuklarini, fasulyeyi, naneyi, tuz ve biberi ekleyin. Atesi kisin vetencerenin agzini kapatip 20 dk. pisirin. Bezelye kabuklarini ve naneleri çikartip çorbayi ilindirarak blender'dangeçirin. Tamamiyle sogumaya birakin.Bir kasede yogurt, köri ve sarmisagi karistirin. Buna 6 kasik çorbayiekleyip tekrar soguk çorbaya karistirin. En az 30 dak. buzdolabinda saklayin. Servis etmek için: 4 tane sogutulmus kaseye çorbayi döküp, naneyapraklariyla süsleyin. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.