10 Mart 2013 Pazar

Pastırmalı Tarak Kebabı

Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
500 gr dondurulmus veya taze tarak, ikiye bölünmüs
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz
1 dis sarimsak, iyice dogranmis
10 ince dilim çemensiz pastirma
40 gr tereyagi, eritilmis
1 dilimlenmiş limon

Yapılışı
Ayiklanmis taraklari bir tencereye koyup tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandirin. Orta ateste bir tasim kaynatin. Atesi kisip tencerenin kapagini kapatarak 5 dakika pisirin. Düz bir tabakta maydanoz ve sarimsagi karistirin. Taraklari bu karisima iyice batirip bir kenara kaldirin.Izgarayi yüksek ateste isitin. Tarak ve pastirma dilimlerini sislere geçirin.Sisleri izgaraya koyup üzerlerine firçayla erimis tereyagini sürün. 10-12 dakika devamli çevirerek izgarada pisirin.Servis tabagina aldiktan sonra limon parçalariyla süsleyip sicak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.