Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.
Malzemeler
500 gr dondurulmus veya taze tarak, ikiye bölünmüs
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz
1 dis sarimsak, iyice dogranmis
10 ince dilim çemensiz pastirma
40 gr tereyagi, eritilmis
1 dilimlenmiş limon
Yapılışı
Ayiklanmis taraklari bir tencereye koyup tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandirin. Orta ateste bir tasim kaynatin. Atesi kisip tencerenin kapagini kapatarak 5 dakika pisirin. Düz bir tabakta maydanoz ve sarimsagi karistirin. Taraklari bu karisima iyice batirip bir kenara kaldirin.Izgarayi yüksek ateste isitin. Tarak ve pastirma dilimlerini sislere geçirin.Sisleri izgaraya koyup üzerlerine firçayla erimis tereyagini sürün. 10-12 dakika devamli çevirerek izgarada pisirin.Servis tabagina aldiktan sonra limon parçalariyla süsleyip sicak servis yapin. Afiyet Olsun.
10 Mart 2013 Pazar
Pastırmalı Tarak Kebabı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.