11 Mart 2013 Pazartesi

Limonlu Dana Bifteği

Mutfak: Diğer
Süre: 10-20 dk.

Malzemeler
4 adet ince dana biftegi, her biri 100 175 g.
40 g. tereyagi
150 ml tavuk suyu tableti
1/2 limonun ince rendelenmis kabugu
1 limonun suyu
2 çay kasigi dogranmis taze adaçayi yapragi veya l çay kasigi kuru adaçayi yapragi
Tuz ve karabiber

Süslemek için
Adaçayi yapraklari
Limon dilimleri

Yapılışı
Firini 110 C'ye isitin.Bir tavada tereyagini eritin. Yag kizinca dana bifteklerim her iki yüzlerinide 2-3 dak. altin sarisi bir renk alincaya dek pisirin.Dana etlerim bir servis tabagina alip firinin içinde sicak tutun. Tavuksuyunu tavaya koyup, limon kabugunu, suyunu ve adaçayi yapraklarimekleyin. Bir tasim kaynatin. Karisimi agir ateste 4-5 dak. kaynatin. Tuzunubiberini ilave edin.Hazirlamis oldugunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayi yapraklari ilesüsleyip servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.