Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.
Malzemeler
6 Yumurta
2 Su Bardagi Süt
1.5 Kahve Fincani Tereyagi
1 Yemek Kasigi Un
2 Yemek Kasigi Krema
2 Sogan Tuz
Karabiber
Toz Müskat
Yapılışı
Yumurtalari soguk su dolu derin bir kaba yerlestirip kati sekilde pisirin. Tavada 2 yemek kasigi tereyagini eritip unu ekleyerek kisik ateste çevirin. Sütü yavas yavas ve devamli karistirarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karistirarak 10 dakika pisirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip atesten alin. Yumurtalari sogutup kabuklarini soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soganlariince halkalar seklinde kesin. Kalan tereyagini eritip soganlaripembelestirin. Hazirladiginiz beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleriilave edin. Yayvan bir firin kalibini yaglayin. Yumurta dilimlerini soslu olarak firin kalibina dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kizdirilmis orta isili firinda 6 dakika kizartin. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.