Mutfak: Diğer
Süre: 20-40 dk.
Malzemeler
1 Paket Yumurtali Spagetti
250 gr Dana Kiyma
1 Sogan
1 Yumurta
2 Çorba Kasigi Et Suyu
2 Su Bardagi Domates Ezmesi
2 Çorba Kasigi Bayat Ekmek Içi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
3-4 Dal Maydanoz
1 Çorba Kasigi Kasar Rendesi
1 Tutam Taze Feslegen veya Nane,
Tuz
Yapılışı
Sogani kiyip 1 çorba kasigi yag ve 2 çorba kasigi su ile hafifçe pisirin. Etsuyunda islatilmis ve sikilmis ekmek içi, kiyilmis maydanoz, yumurta vepeyniri karistirin. Tuz ve kiymayi ilave edip yogurun. Findik büyüklügünde köfteler yapin. Izgarada kizartin.Domatesi feslegenle birlikte 10 dakika pisirin. Tuz, kalan yag ve köfteleriekleyip birkaç dakika daha pisirin.Makarnayi tuzlu suda diri kivamda haslayin. Süzüp domates sosu veköftelerle karistirin. Taze feslegen ya da nane yapraklariyla süsleyip sicakolarak servis yapin. Afiyet Olsun.
11 Mart 2013 Pazartesi
Köfteli Makarna
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.