9 Mart 2013 Cumartesi

Sebzeli Tart


Mutfak: Diger
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
175 gr yufka
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kasigi zeytinyagi
50 gr brokoli
50 gr karnabahar
50 gr havuç
175 gr kasar peyniri

Yapılışı
Yufkayi iki kat halinde serip, 15 cm. çapinda yuvarlaklar kesin.Tereyagini sivi yag ile karistirip 4x8 cm. boyutlarinda ufak tart kaliplarininiçini yaglayin.Yufkalarin altini üstünü yaglayip kaliplara serin.200 derecede, yufkalar altin sarisi bir renk alana kadar firinlayin.Brokoli ve karnabahari küçük çiçeklere ayirin. Havuçlari dilimleyip 10dakika buharda haslayin.Sebzelerin üzerine 50 gram labne peyniri ekleyin. Her kalibin içine öncepeynirin geri kalanini sonra da sebzeleri koyarak servis yapin.Hamurisi yiyeceklerin, pilav ve makarnanin yaninda ayrica tatli yemeyin. Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.