13 Haziran 2013 Perşembe

Talas Kebabı



Mutfak: Türk
Süre: 60 dk. - Fazla

Malzemeler
Milföy Hamuru Için:
2 1/4 Su Bardagi Un
1 Yumurta
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Sirke
1 Tatli Kasigi Tereyagi
1/2 Su Bardagina Yakin Su
9 Çorba Kasigi Margarin ya da Tereyagi

Hamuru Açarken Kullanmak Için:
1/4 Su Bardagi Su

Börek Harci Için:
1/2 Kg Kol veya But Kismindan Kemiksiz ve Yagsiz Koyun Eti
1 Orta Boy Sogan
1 Çorba Kasigina Yakin Tereyagi ya da Margarin
1 Çay Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Domates Salçasi
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kuru Nane

Yapılış Tarifi
Etlerin sinirli kismini temizleyin,incecik seritler halinde kesin.Bu seritleri 4 cm.boyunda dograyin.Tencerede tereyagini eritin.Dörde bölüp ince ince dogradiginiz soganlar içinde hafif pembelestirin.Tuzunu ekleyin,soganlari öldürün ve etleri koyun.Kapagini kapatip kisik ateste arasira karistirin.Et suyunu verip çekinceye kadar pisirin.Salçayi ardindan da suyu ve toz sekeri koyun.Altini kisip yaklasik 1-1,5 saat pisirin.Etler iyice pisince suyunu süzün.Bu suyu bir kenarda saklayin.Eti genis bir kaba alin.Üzerine nane serpin,sogumaya birakin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.