13 Haziran 2013 Perşembe

Simit Kebabı



Mutfak: Türk
Süre: 60 dk. - Fazla

Malzemeler
400 gr. Orta Yagli Kiyma
200 gr. Köftelik Bulgur
3 Dis Sarmisak
1/2 Çay Kasigi Pulbiber
1 Tatli Kasigi Nane
1 Bas Kuru Sogan
1/2 Çay Kasigi Karabiber
30 gr. Çam FistigiTuz

Yapılış Tarifi
Bulguru ayiklayip, yikayin. Yumusayincaya kadar ilik suda bekletin. Yumusayan bulgur soguduktan sonra kiymanin üzerine bosaltin. Sarmisaklari iyice dövün. Soganlari rendeleyin, suyunu süzün. Diger baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kiyma ve bulgurla karistirin. En son dolma fistigini ekleyerek karistirin. Ceviz büyüklügünde köfteler kopararak sislere takin ve kömür atesinde pisirin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.