11 Mayıs 2013 Cumartesi

Tas Kebabı



Mutfak: Türk
Süre: 45 dk.

Malzemeler
600 gr Kuzu kusbasi
30 gr margarin
100 gr Sogan
1 Çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
Maydanoz

Yapılış Tarifi
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, kusbasi dograyin.Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayincakusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,pembelesinceye kadar sote edin.Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yineara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika dasalçayi kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin.Atesi kisin.Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan dökün.Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 8-10 dakika pisirin.Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyukoyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadarpisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.Bu arada kebap suyunu çekecek olursa, bir miktar sicak su ilave edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak salçasi olmalidir. Maydanoz ile süslemeyi unutmayın. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.