Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.
Malzemeler
Yarim paket tereyagi veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardagi süt
4 adet yumurta
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yapılışı
Önce serbetini hazirlayip sogumaya birakin. Yarim paket yagi tencerede eritin. Içine irmigi koyun, hafif ateste kivami gelinceye kadar kavurun. Üzerine soguk olarak 2 bardak süt döküp karistirin. Çok hafif ateste sütünü çekmesi için agzi kapali olarak bekletin. Tekrar karistirip sogutun.4 adet yumurtayi teker teker kirarak yedirin. Hamurdan küçük küçükparçalar alin. Avuç içinde bu hamurlari yuvarlayip bir kaba dizin. Tavadakizdirdiginiz ayçiçek yaginda kizartin. Yagini süzdürerek önceden hazirladiginiz serbetin içine atin. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.