Mutfak: Fransa
Süre: 20-40 dk.
Malzemeler
1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto
2 Taze Soğan
4 Su Bardağı Su
2 Orta Boy Patates
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Pirinç
Yapılışı
Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp dograyin. Soğanlarla birlikte 4 su bardagi suda diri kivamda haslayin. Kiyilmis maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya baslayinca yikanmis pirinci ekleyin. 10-15 dakika pisirin. Alabaligi 1 çay bardagi su ile 5 dakika pisirin. Atesten alip derisini soyun ve ince seritler halinde dograyin. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sicak su ekieyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapin. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.