Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.
Malzemeler
1 Su Bardagi Yogurt
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Paket Margarin
2 Su Bardagi Iri Dövülmüs Ceviz
Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Yumurta
Şurubu için:
5 Su Bardagi Seker
3 Su Bardagi Su
1/2 Limon Suyu
Vanilya
Yapılışı
Ön hazirlik olarak surubunu hazirlayalim. 3 su bardagi su, 5 su bardagi sekeri ve bir miktar vanilyayi kaynatin. Limon suyunu ekleyin. Sogumaya birakin. Baska bir kabin içinde de 1 su bardagi yogurt, 1 su bardagi sivi yag, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta ve aldigi kadar unu karistirin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek yogurun. Hamuru 4 parçaya bölün. Her bir parçasini merdane ile açin. Açtiginiz hamura iri dövülmüs cevizden yayin. Rulo biçiminde katlayin. Diğer hamurlari da ayni sekilde katlayip parmak kalinliginda kesin. Tepsiye dizin. Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 30 dk. pisirin. Önceden hazirlayip soguttugunuz şurubu tatlilarin üstüne dökün. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.