Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.-Fazla
Malzemeler
4 adet patlican
350 gr kusbasi et
1 adet sogan
2 adet domates
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
Yapılışı
Ön hazirlik olarak patlicanlari alaca soyalim.Karin kismini yari yariya keselim.1 çorba kasigi tuz ve 1 çorba kasigi seker ilave edilmis suyu, genis ve derin kaba alalim.Patlicanlari bu suya koyalim.20 dk bekletelim.Eti tencereye aktaralim.Kendi yagi ve suyu ile birlikte kisik ateste yumusayana dek kavuralim.Et biraktigi suyu iyice çektikten sonra birkaç kasik sivi yag ekleyelim.Sogani küçük küçük dogradiktan sonra etin üzerine ilave edelim.2 dk kavuralim.Etin üzerine hafifçe çikacak kadar sicak su,tuz vekarabiber ekleyelim.Yumusayana dek pisirelim.Patlicanlari yikayip,kurulayalim.Kizdirilmis sivi yagda kizartalim.Küçük birfirin tepsisine dizelim.Patlicanlarin kestigimiz yariklarini bir kasikyardimiyla genisletelim.Etli karisimi patlicanlarin içine dolduralim.Püre içinpatatesleri henüz sicakken rendeleyelim.1 kahve fincani sicak sütü ve tuzuilave edelim.Iyice ezerek,püre kivamina getirelim. Püreyi etli harcinüzerine yayalim.Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpelim.Etleri pisirdigimiz tenceredekalan sosa 1 su bardagi sicak su ilave edelim.Tepsinin kenarindan bu suyudökelim.Peynir eriyene kadar firinda pisirerek servis yapalim. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.