Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 su bardağı un
150 gr kaymak veya tereyağ
3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
- Kaymağımızı tencerede eritelim (ateşimiz çok kısık olmalı), unumuzu ilave edip yavaş yavaş kavuralım.
- Güzel bir un kokusu çıktığında ateşten indirelim.
- Sütümüzü kaynatalım.
- İçerisine vanilyamızı ve şekerimizi ekleyelim.
- Şekerimiz eridiğinde kavurduğumuz unun üzerine dökelim, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyelim.
- Tenceremizi ateşin üzerine koyalım.
- Helvamız kendini topladığında, tencereye yapışmadığında ateşten indirip servis tabaklarına alalım afiyetle yiyelim.
Alıntı: Şifalı Yemek Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederiz.